donderdag 21 juli 2016

Je nieuwe leven als ouder omarmen met de Stokke TrippTrapp newborn- en babyset


Bye Bye Baby! Hello Babyset!


PERSOONLIJK – Omarmen en loslaten met de Stokke TrippTrapp newbornset – 

 ik kan ergens tussen de weeën door vast nog wel even mijn haar borstelen en wat mascara opdoen

Op het moment dat je je nieuwe baby voor het eerst in de armen sluit, is dat de eerste omhelzing van je nieuwe leven, waarin omarmen en loslaten centraal zullen staan. Op 4 december 2015 gebeurde dit voor mij: in een klap (nu ja het voelde meer als een paar stevige mokerslagen) was ik iemands moeder geworden. Het was de eerste stap op mijn weg om ook echt Jacobs mama te zijn.


#nofilter


Waar je op social media en misschien wel van familie en vrienden mooie, gelikte (en gelikete!) foto’s ziet van moeders die er in hun kraambed uitzien alsof ze zijn weggelopen uit een fashionshoot. Zie je maar zelden die echte, kwetsbare eerste foto’s. Zo lag ik met een verwilderde blik in mijn ogen en een 'coupe crisis' minuten na de bevalling samen met mijn zoontje in bed. Al die mooie plannen ik kan ergens tussen de weeën door vast nog wel even mijn haar borstelen en wat mascara opdoen waren door de realiteit van het baren van tafel geveegd. Het grote loslaten was begonnen!


Hoezo plannen?


Want zo weet ik nu: een bevalling kan je niet plannen en alles wat daarna komt eigenlijk ook niet. Hoe goed je je ook voorbereidt, het gaat altijd anders dan gedacht. Hoe hard je ook denkt: ‘ik laat me niet gek maken!’, je weet pas hoe het is en hoe het voelt als je er middenin zit en je the point of no return hebt bereikt. Je moet het loslaten!
Nu ik met iets minder postnatele hormonen naar mijn nieuwe leven kan kijken, kan ik zeggen dat de Stokke TrippTrapp voor mij een beetje symbool staat voor die eerste fase van het ouderschap: omarmen en loslaten!

Even terug naar het begin:


Stokke Newborn Set
Al weken voor de bevalling stond de Stokke TrippTrapp kinderstoel bij ons in de kamer te glimmen. In afwachting van het mannetje dat erin zou komen zitten. Samen met mijn steeds dikker wordende buik het symbool voor: hier wordt een kind verwacht! Van mijn schoonouders hadden we de Newborn Set, een soort maxicosi-achtig bakje voor op je Stokke TrippTrapp kinderstoel, gekregen. Want het leek me gezellig (en handig!) om al direct samen met mijn kleine frutsel aan tafel te kunnen zitten.

Het is een fase, het is een fase, het is een fase!


Van tevoren had ik me niet kunnen bedenken hoe hard we de newbornset nog nodig zouden gaan hebben. Het plan om een flinke poos borstvoeding te geven, moest ik snel loslaten en inruilen voor een periode van voedingen kolven. Met Jacob in zijn newbornset en ik stevig rechtop op een eetkamerstoel kon ik mijn rug, die bij de bevalling een flinke klap had gekregen, wat ontzien tijdens het geven van een flesje.
En na de eerste teleurstelling van de ‘mislukte’ borstvoeding volgde gelukkig al gauw een leuk nieuw moment: zijn eerst fruithapje. En weer zat hij in zijn stoeltje. Ook het weigeren van groentehapjes gebeurde aan tafel gezeten in wat wij liefkozend ‘zijn bakkie’  zijn gaan noemen. (Oke, plan B: wat meer fruit, die groente komen vanzelf wel.)


Loslaten


Jacob breekt het record broccoli eten
Nu zijn we zeven maanden verder. Sinds een paar weken (echt zo’n van-maandag- op-dinsdag-momentje) gaan groente lachend naar binnen. Alleen al als wij het woord ‘pompoen’ laten vallen krijgt hij spontaan de slappe lach. En opeens is dan het moment daar en is hij te groot en sterk voor ‘zijn bakkie’ geworden. Je ziet hem naar voren komen in zijn stoeltje, hij probeert rechtop te gaan zitten en raakt gefrustreerd als dat niet lukt.  Dan weet je: het einde van de newbornset is in zicht.


Omarmen


Dus hebben we sinds dit weekend een nieuwigheid, ‘zijn bakkie’ is verruild voor de Stokke TrippTrapp babyset. Met een beugel voor zijn beentjes, een rugleuning en een kussen kan Jacob de Stokke stoel nu als kinderstoel gebruiken. Als een vorst zit hij op zijn troon en slaat met zijn spekkige knuistje op tafel om als het ware zijn rol als alleenheerser te onderstrepen. Weer een nieuwe fase. Zijn oogjes glimmen en die van ons stiekem ook!
Fijne dag!

Babycare,

Merel

P.s. Een Stokke TrippTrapppack met babyset (Newborn Set los verkrijgbaar!) vind je hier!
2 opmerkingen: