woensdag 4 mei 2016

Moederdag; Knutsels & cadeaus: 6x Mama verwennen!

Moederdag; Knutsels & cadeaus: 6x Mama verwennen!


‘Ben je geen creabea-papa? Wanhoop niet: Baby Art to the rescue!’

Knutsels & cadeaus! 

De spanning is in huize De Raad – Hessing sinds enkele dagen om te snijden, want mijn eerste Moederdag komt eraan. Waar ik dit eerst een beetje een suffe feestdag vond (to say the least ;-)), kan ik er nu toch wel naar uitkijken. Een dag die nog maar eens mooi bevestigt dat ik vijf maanden geleden moeder mocht worden, stiekem toch wel leuk! De spanning werd nog verder opgevoerd, toen de slaapzak van mijn zoontje van het kinderdagverblijf mee naar huis kwam met daarop geelgroene verfvlekken. Over het ontstaan van deze vlekken tast ik tot op heden in het duister, de juffen wilden niets loslaten. Toen ik vervolgens gisteren ook nog iets ingepakts mee naar huis mocht meenemen (niet gluren! niet gluren!) was voor mij de voorpret helemaal begonnen!

Nu heeft natuurlijk niet iedere moeder het geluk dat zij een prachtige knutsel
krijgt van haar spruit (zie hierboven de  kunstwerken ;-) van mijn zoon Jacob).
Voor die moeders (eigenlijk voor de bijbehorende papa’s/partners!) heb ik hier wat cadeautips om de mama’s en de 'mommies to be' nog eens extra in het zonnetje te zetten.


1 Verrassen: Jewels are a mom’s best friend

Proud MaMa, is een merk met leuke (betaalbare) sieraden met aan iedere armband of ketting een mooi labeltje met Proud MaMa erop, leuk voor trotse  moeders. Voor mama’s to be heeft Babylonia mooie bola’s, ‘balletjes’ aan een lang koord met een rustgevend tingeltje voor de baby in de buik erin, te koop. Kleurrijk en praktisch zijn de kettingen en armbanden van Chewelery, hippe bijtsieraden van siliconen die zo die kleine mondjes in kunnen. Lees hier meer over Chewelery.
  


2 Verzamelen: boekjes

Pauline Oud heeft een serie boeken met daarin titels als: 101 vragen aan mijn moeder, Mama!, Eerste Hulp-Tips voor ouders en Mijn opgroeiboek. Leuke boeken om mee terug te kijken op de eerste periode met je kleintje en de herinneringen vast te leggen. Een voorleesboekje zoals Woezel en Pip's Beste vriendjes dat je samen kunt lezen, staat natuurlijk ook garant voor veel plezier. 

3 Verzorgd!

Als je als vader/partner echt een goede beurt wilt maken, denk dan eens aan een (nieuwe) verzorgingstas. Tassen: je kunt er niet genoeg van hebben ;-)! Ze zijn er in veel verschillende kleuren, maten en prijzen. De vrolijke met stippen is van Bebe-Jou, mooi roze is niet lelijk: Elodie Details en de stoere leren variant is van Koeka by Cowboysbag.
Als een tas zelf wat te veel van het goede is qua budget, denk dan ook eens aan producten voor in de (luier)tas, zoals een verschoningsmatje of luieretui het merk Kipkep heeft heel leuke!
 

 4 Verwennen

Even tijd voor jezelf schiet er soms weleens bij in als je kleine kinderen hebt, een lekkere badbruisbal of douchegel is dan ook echt een cadeau voor mama.
Tip
: denk ook eens aan het creëren van een moment voor mama om uitgebreid te kunnen badderen zonder huilende baby op de achtergrond!

Wat ik zelf heel leuk vond tijdens mijn zwangerschap: het uitproberen van verschillende babyolies. Zo ben ik tijdens het insmeren van mijn steeds dikker wordende buik fan geworden van de verzorgingslijn van Naif, deze babyolie is echt heerlijk! Tip: maak er een leuk pakketje van met bijvoorbeeld: bodylotion, badolie en de handige douchewashand ‘de Baby Shower Glove’ om ook van samen douchen met je baby een feestje te maken.
   

5 Verantwoord: een praktisch cadeau

Leuk en praktisch, nee ik heb het hier niet over mijn nieuwe kledingstijl als moeder ;-), maar over kleine cadeautjes die even lollig als handig zijn. Van slabbetjes kun je er nooit te veel hebben, en met deze tekst scoor je geheid punten (Isi Mini, verkrijgbaar in de winkel in Veendam!).
Hier staat op het aanrecht permanent een afwasje met flessen te drogen op een theedoek, dat kan leuker & handiger bewijst Boon, een afdruiprek als een gazonnetje zo fris! Maar denk ook eens aan een luxe hydrofiele doek met een print, multifunctioneel en mooi. Deze op de foto is van Lodger

6 Versieren: knutselen voor dummies!
Zelfgemaakte cadeaus zijn misschien nog wel het mooiste. Maar is jouw kindje nog te klein om een mooie tekening of knutsel te maken of ben je zelf gewoon geen creabea-papa, wanhoop niet: Baby Art: to the rescue! Vrij eenvoudig kan je met Baby Art een voet- en/of handafdruk van je koter vastleggen met verf of in gips.
Denk bijvoorbeeld aan een fotolijstje met handafdrukje in gips waarin ruimte is voor 12 fotootjes, 1 voor iedere maand van het  eerste jaar van je baby! Mijn favoriet is het Berichtenbord, in het midden is ruimte voor een gipsafdruk en daaromheen kun je fotootjes en lieve berichtjes plakken.

Het team van Babycare wenst jullie alvast een heel fijne Moederdag!

Fijne dag!
Babycare,
Merel

Geen opmerkingen:

Een reactie posten